Loonkost als driver in je restaurant

 

Forganiser trekt resoluut de kaart van de loonkostenberekening. Loonkost is de grootste kost en die onder controle houden is de beste manier om je horecazaak rendabel te maken en te houden. Maar hoe doe je dat juist? Als iedereen weet dat dit de grootste kost is, waarom zijn er dan niet meer winstgevende horecazaken?

Een vuistregel zegt dat de loonkost in de horeca niet meer dan 33% mag zijn. 33% loonkost, 25% foodcost, 12% huisvesting en 10% uitbatingkosten. Even tellen en je zit op 80%. Trek daar nog je afschrijvingen en rente bij en je weet wat je winst zal zijn op het einde van het jaar. Iedereen kent de vuistregels en zegt ze toe te passen en toch komen maar enkelen aan die minimum 10% op het einde van het jaar. De vuistregels toepassen is dus niet voldoende en waarom niet? Omdat real life nu éénmaal niet de excel volgt van een financieel plan.

Loonkost is de grootste kost en die onder controle houden is de beste manier om je horecazaak rendabel te maken en te houden!

Daarom is het beter om elke dag het maximale uit je inkomsten te halen, door elke dag opnieuw te tellen en te rekenen. Een beetje vermoeiend denk je? Niet als je gemakkelijke software gebruikt die het allemaal voor je doet. De filosofie van Forganiser is simpel. Bij elke planning hoort een kostenplaatje en hoe meer je geïnformeerd wordt over de de verhouding tussen omzet en loonkost, hoe beter je kansen om rendabele plankeuzes te maken.

Forganiser houdt rekening met je historische omzet en maakt op basis van de data een prognose over wat je omzet gaat zijn de komende weken. Daarnaast berekent de planning automatisch een omzetdoel – de omzet die je moet halen om je loonkost te verantwoorden – en geeft realtime aan hoever je van je omzetdoel verwijderd bent. En dit niet alleen op dagelijkse basis, maar ook per week, per maand, per jaar. En dat is niet alles, via een koppeling met je kassa haalt Forganiser de omzet op en verwerkt die in de grafieken.

Hou het dus niet bij vuistregels, maar controleer elke dag of je planning en bijhorende loonkost strookt met je omzet. En vooral, kies de juiste software om het voor jou te doen.

 

Gerelateerd

Ook je loonkost verlagen met Forganiser?

Laat hier je Email adres achter en krijg een uitnodiging voor een demo en een maand gratis Forganiser.

© Forganiser. 2019 All rights reserved. Algemene Voorwaarden Privacy
Made with  by RIVR